Berliner Ensemble

Berliner Ensemble vabi

Mednarodni program WORX za mlade režiserke in režiserje

2. oktober 2024

Berliner Ensemble k sodelovanju vabi gledališke ustvarjalce, ki bi želeli eno sezono ustvarjati v njihovi rezidenci. Prijavijo se lahko umetnice in umetniki z izkušnjami v gledališču, ki so na pričetki svojih ustvarjalnih karier, pa tudi režiserke in režiserji, ki delajo na neodvisni sceni ali so pravkar diplomirali in so na začetku svoje poklicne poti.

Izbranima dvema kandidatoma bo v sezoni 25/26 na voljo prostor za izvedbo po dveh predstav in organizacijo manjših dogodkov, denimo branj, performansov ali drugih diskurzivnih oblik. V okviru programa bosta imela priložnost sodelovati z umetniškim ansamblom, dramaturgi in drugimi režiserji, ki so povezani z Berliner Ensemble. Ob koncu sezone bo organiziran showcase, na katerem bodo ustvarjena dela predstavljena širši javnosti, novinarjem in selektorjem.

Cilj razpisa je dvema mladima umetnikoma oz. umetniškima kolektivoma ponuditi prostor za ustvarjanje in podpreti njihovo gledališko kariero.

Rok za prijavo je 13. oktober 2024, dodatne informacije pa na povezavi: https://www.berliner-ensemble.de/worx-application.